Shiba Inu (SHIB) en Stellar (XLM): verschillen

In de afgelopen jaren heeft de populariteit van cryptocurrency's snel toegenomen, en steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te beleggen in deze nieuwe digitale activa. Hoewel het nog steeds een jong en onzeker terrein is, zijn er veel experts die geloven dat cryptocurrency's de toekomst van geld zullen zijn. In dit artikel gaan we het hebben over 2 verschillende cryptocurrency's, namelijk: Shiba Inu (SHIB) en Stellar (XLM). Beide cryptocurrency's groeien in populariteit en hoewel ze op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee digitale activa. Denk je aan shiba inu kopen of juist Stellar? Verdiep je dan eerst in de verschillende doelen, algoritmes en kenmerken. Hierna kun je een goede beslissing maken!

Doel en focus

Het belangrijkste verschil tussen Shiba Inu en stellar kopen is het doel en de focus van elk project. Shiba Inu is ontworpen als een meme-geïnspireerde cryptocurrency en streeft ernaar de populaire meme Dogecoin te vervangen. Stellar daarentegen is gericht op het bieden van een blockchain-oplossing voor financiële instellingen en het verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten voor iedereen, vooral voor degenen die niet over toegang tot traditionele financiële diensten beschikken.

Consensus-algoritme

Ben je benieuwd wat een consensus- algoritme precies is en wat het verschil is tussen de coins? Een consensus-algoritme is een techniek waarmee een groep computers bij elkaar kan komen om een ​​gezamenlijke beslissing te nemen. Dit algoritme wordt vaak gebruikt in blockchain-netwerken, waar gebruikers hun transacties kunnen verifiëren en valideren. Het doel van het consensus-algoritme is om ervoor te zorgen dat alle computers in het netwerk hetzelfde resultaat krijgen als ze dezelfde gegevens verwerken. Een ander verschil dan ook tussen Shiba Inu en Stellar is het consensus-algoritme dat ze gebruiken. Shiba Inu gebruikt het Proof-of-Work (PoW) consensus-algoritme, wat betekent dat medewerkers de transacties in het netwerk verifiëren en bevestigen. Stellar daarentegen gebruikt het Stellar Consensus Protocol (SCP), een hybride consensus-algoritme dat zowel Proof-of-Work als Proof-of-Stake (PoS) elementen bevat. 

Kenmerken en doelgroep

Verder hebben Shiba Inu en Stellar verschillende kenmerken. Shiba Inu is gebouwd op de Ethereum-blockchain en gebruikt slimme contracten en ERC-20 tokens. Stellar daarentegen heeft zijn eigen blockchain en gebruikt zijn eigen consensus-algoritme en tokens. Ook richten Shiba Inu en Stellar zich op verschillende doelgroepen. Shiba Inu richt zich op individuele beleggers en speculanten en streeft ernaar een meme-geïnspireerde cryptocurrency te zijn. Stellar daarentegen richt zich op financiële instellingen en streeft ernaar een toonaangevend platform te zijn voor betalingen en uitwisselingen. Neem deze informatie dan ook mee in je keuze, kijk welke coin het beste bij jou past en waar je wilt in investeren.